A Little Diary: Tutorial Chatting Di Twitter

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Hi ! Welcome To My Blog ! Stop Being CopyDog Here ! You Follow Me, I'll Follow You Back *promise* ^_^






owner

Contact Me

credits
06:50 | 1 Cloud(s)
Tutorial Chatting Di Twitter

          Assalamualaikum bloggers ! Zana nak buat tuto untuk cara chatting di laman Twitter seperti di Facebook . Ini request dari kawan Zana sebab dia pelik kenapa twitter Zana boleh chating ? Pelik tak ? Muahahah, mari sifu ajarkan.

    Di atas nie contoh , nampak tak kotak yang kat tepi tu . Pinjam kejap Twitter BF Zana nieh, Hehe . nak tahu macam mana caranya. Tapi korang kene dowload tau ! Ikuti cara di bawah : 


1. Pergi ke http://bonfire.im/extensions/ dan tekan butang install extention.

2. Dah selesai install bende alah tu , pergi lah skodeng Twitter korang tuh . Jangan lupa Follow Zana ehh !

3 . Namun jangan lupa ajak friends Twitter korang install extention nih sekali. Kalau tak , chatting lah sorang-sorang . Haha, lagi ramai orang yang install software nie , lagi senang bukan ? Jangan lupa buat satu post mengenai ini . Cekedot !

Labels:

1 Comments:

Blogger nana kamarul said...

eh! Taktahu pulak twitter pun boleh chat. Hmmmmmm.


Post a Comment