A Little Diary

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Hi ! Welcome To My Blog ! Stop Being CopyDog Here ! You Follow Me, I'll Follow You Back *promise* ^_^






owner

Contact Me

credits
23:36 | 1 Cloud(s)
I Have A Heart .

Assalamualaikum. Post kali ni 100% pasal luahan hati Zanna. Tak nak baca pon takpe k. Tapi kalau sudi bace, bace jela. Tapi sediakan plastik kosong dulu, mana tahu mual-mual ke bace post ni. Tak memasal Zanna yang disalahkan . 'Post Membawa Maut' . omaigaddd . Hm, Zanna taknak bebel panjang2 boleh ? Back to the topic k ? Tak nak sudah. !

You know what I feels ? Haha, comfirm la tak kan ? :') Setiap malam aku habis kan air mata aku untuk kau. Aku sendiri penat asyik nak keluarkan air mata je, tapi tak tahu la hati ni dah tak kuat lagi . Kita menangis tidak bermakna kita lemah, tetapi sebab kita sudah bersabar terlalu lama :') You got it right ?

Setiap hari kene tuduh curang walaupun aku takde buat pape pun . Sakit gila kot. Aku setia kau tuduh aku curang. Atau mungkin kau yang mengaharapkan itu semua berlaku ? Atau mungkin kau dah bosan dengan aku sebab tu kau cakap macam tu ? Aku setia la pada kau ! Kenapa tak faham lagi ! Aku sayang kau . Hati aku hanya  untuk kau sorang . Fikirlah sikit !

Sejak kebelakangan ni aku yang tengok kau banyak berubah . Mesej macam nak taknak je. Macam terpaksa layan aku . Nampak sangat . Cuma kau je tak sedar . Aku rela dikongkong daripada diabaikan. Bila kau kongkong aku , aku rasa bahagia. Sebab kau amik berat pasal aku :') Aku takkan rasa rimas atau bosan terhadap kau . Aku cuma nak kau yang dulu . Aku tak kesah kalau mesej dengan kau 23 jam sekali pun. Sebab aku tak boleh berjauhan dengan kau. Tapi kenapa kau amik keputusan untuk bagi aku bebas ? Tak takut kalau kau kehilangan aku ? Tak takut kalau aku tinggalkan kau ? Bila kau bagi aku kebebasan , seolah-olah burung merpati yang dilepaskan dari sangkar. Adakah burung itu akan pulang kembali pada sangkar ? Tak mungkin. Sebab dia dah pun 'dibebaskan' Seperti aku juga, aku sanggup terkongkong dalam panjara hati kau daripada kau bebaskan aku. Sebab aku takut aku akan tinggalkan kau suatu hari nanti . :')


Aku nak kau yang dulu :'( Yang takut akan kehilangan aku . Mana kau yang dulu ? Yang selalu risaukan aku ? Sekarang kau dah berubah . Takde lagi ucapan good night or good morning. Dulu kau selalu sent text tu. Tapi sekarang ? Tidak . Nampak kan perubahan kau ? Hmm. Tapi kau sakit kan hati aku macam mana pun, hati aku aku tetap sayangkan kau sorang. Takkan pernah berubah kepada yang lain, melainkan kau yang berubah dulu . Hmm. I'm Strong Right ? Sembunyikan kesakitan disebalik senyuman . Memang menyakitkan apabila berpura-pura happy, tapi itu yang terbaik . :') Fake Smile .


Yeah. It's right . Girls Are Strong :')
04:55 | 1 Cloud(s)
Hanya Tuhan Yang Tahu :'(


Kuatkan lah hati ini ya allah. Betapa hancur dan sakitnya hati ini hanya tuhan je yang tahu :'( Kau sanggup call aku malam-malam. Aku ingat nak lepaskan rindu ke apa. Rupanya kau cuma nak cakap yang kau rindukan ex ( Ayien ). Ya allah, jantung aku hampir tak dapat bernafas dengar apa yang keluar dari mulut kau tu. Hati aku ? Tak boleh dibayangkan. Hancurr. . Tapi aku sabar. Aku tetap kuatkan hati aku, aku sudi mendengar luahan hati kau tu walaupun menyakitkan hati. . 

Lepas beberapa hari, kita jalani hidup seperti biasa. Keluar lepak sama-sama. Gelak makan pun sama-sama jugak. Aku ingat kau dah lupakan segalanya and move on. Tapi makin sakit hati aku. . Petang tadi kita decide nak jumpa, kau kata rindu sebab dah lama tak keluar sama-sama. Aku punya lah happy sebab nak jumpa kau. Nak jumpa buah hati mana lah tak happy kan. Tapi tu hanya sementara je. Aku sampai je tengok-tengok kau tengah happy2 gelak2 dengan kakak Ayien . Aku tengok kau seronok sangat lari sana sini dengan dia . Then layan aku nak tak nak jea .  Aku tahu kau dulu rapat dengan family Ayien. Tapi aku tak tahu lah nak cakap apa . . Jeles sangat. Tah lah.  . Hmm. . 

Even otak aku dah fikir macam-macam aku still jugak fikir positif. Tak salah kan rapat dengan family ex kita kan. Tapi aku takde la serapat macam kau. Hmm, tak pela . Abaikan . . Then kita jalan sama-sama. Kau pun dah kurang cakap. Termenung sana sini. Rasa macam aku ini tunggul pulak. Maybe dia tak perasan kut aku kat situ. Hmm. . Sabar zana. . Sabar. .. Teruskan fake smile. Jangan tunjukan yang kau tu lemah. Tapi mulut aku ni pun tak tahu kenapa susah sangat nak cakap. Satu patah perkataan pun tak keluar. Hmm.. . Takpe la, tunggu dia tegur. . Dah penat jalan-jalan, kita stay kejup dekat taman. . Tapi aku pelik kau macam ada tercari-cari sesuatu kat situu. . Tapi apa ? . . Rupanya kau tengah cari sim card yang kau dah baling time kau putus dengan Ayien. . Penting sangat ke sim card tu ? Penting kut. . Hmm, act air mata nak keluar, tapi tahan je. . Hmm. . Dalam hati "Ya Allah, benarkah dia mencintai aku ? Jika tidak tolonglah lepaskan aku. Jika dia benar-benar cintakan aku Engkau kuatkanlah hati ini supaya dapat menghadapi segala dugaan ini Ya Allah. Hanya kepada Mu aku berserah

Hmm, apa guna nya aku selama ni ? Kalau kau sayang kan dia kenapa couple dengan aku ? Kenapa kau buat aku beri harapan yang tinggi pada kau ? Kenapaa ? ? Macam mana pula dengan sumpah dan janji kau pada aku ? Tu palsu ? Kalau kau sayangkan dia aku mohon sangat lepaskan aku. Jangan seksa aku macam ni. . Aku sanggup melutut la. . Terasa aku sorang je yang setia dalam perhubungan ni. . Walaupun kau dah banyak hancurkan hati aku tapi aku tetap setia dan sayang kat kau. Aku takkan biarkan kan kasih sayang aku berkurang. . Tapi . . Sesetia mana pun kita, jika kita tidak ditakdirkan hidup bersama tiada guna. Tetapi aku usaha supaya engkau menjadi jodoh ku. . 



Jika dia ADALAH jodohku , Engkau berikanlah kasih sayangnya kepada ku .
Jika dia BUKAN jodohku , Aku Redha ke hadratMu Ya Allah :'(